החרדה- הבה נעשה היכרות קצרה

מבוא לחרדה

כל אחד מאיתנו יכול לחוות במהלך החיים  רגע מסוים של חרדה, ישנם אשר מתמודדים עם התקפי חרדה לאורך זמן ארוך וישנם אשר יתמודדו עם התקפי חרדה מקומית. 

חרדות אלו יכולות להתחלק לשני סוגים עיקריים: האחת, תחושת חוסר נוחות פיזית אשר יכולה להתבטאות על ידי רעד, יובש בפה, צמרמורות וכולי. השנייה: קשור יותר לתחושות הנפשיות והן ברובן יכולות להתבטאות בעצבים ,חוסר מנוחה ולחץ.

מרבית ההתקפי החרדה נובעים מראיית מציאות סובייקטיבית, אחרת ,או שלא בהכרח קיימת במציאות. חרדה מתבטאת בהצפה רגשית של תחושות לחץ ואף קשיי התמודדות עם המציאות. לרב,הבעיה המרכזית בהתקפי חרדה אלו היא תחושת החוסר אונים שיכולים לחוש וחוסר היכולת לדעת מתי יבוא הרגע שבו הפאניקה תתפוגג.

ישנם כמה סוגי חרדות:

חרדה זהו מצב נפשי לכל דבר. הוא נובע משילוב של המערכות השונות אשר פועלות בכולנו. כיום סוברים שזהו שילוב שבין המרכיב האמוציונאלי, הפיזי, ההתנהגותי והקוגניטיבי.

חרדה רגשית: חרדה זהו סוג מסוים של פחד, ועל כן אדם אשר סובל מחרדה יכול לחוש רגשות עזים משתלטים על הרגשות האחרים, וכך נוצרת הרגשה של הצפה רגשית והיחלשות היכולת לדבוק ברציונל.

חרדה פיזית: אנשים אשר סובלים מחרדה זו יסבלו מהזעת יתר. כאבי בטן וראש,תחושת מחנק ואף נוקשות בשרירים.

חרדה קוגניטיבית: חרדה זו נוטה להשתלט על ההיגיון הבריא ולתת לפחד להשתלט וליצור מציאות פסימית אפילו שהיא דמיונית.

חרדה התנהגותית: במצב זה נוטים באפן אינטואיטיבי להימנע ולא להתקרב מכל דבר אשר יכול לגרום תחושת חרדה. במרבית מהמקרים אנשים הלוקים מחרדה מסוג זה אינם יודעים במדויק מהם הגורמים אשר גורמים להם לתחושות פאניקה ומכאן נובעת תחושת חוסר אונים.

כיצד ניתן לזהות חרדה?

מלכתחילה ניתן לזהות האם סובלים מהתקף חרדה או לא.

סימפטומים גופניים: מרביתנו נדע לזהות תופעות לא רגילות העוברות על גופנו כגון: צמרמורות, הזעה,לחץ, קוצר נשימה, לחץ דם גבוה, תחושת מחנק ,בחילות וסחרחורות. כל אלו הם סימפטומים להתקפי חרדה.

כיצד ניתן לטפל בתופעה זו?

הצעד הראשון שיש לנקוט הוא ללכת לאבחון ולטיפול נפשי הנערך על ידי פסיכולוג לעומת זאת ניתן להשתמש בכדורים נגד חרדות.